Medical Team Zolder

MAIL NU: info@medicalteam.be

Evenementen

Zeer regelmatig is er een activiteit op het circuit. Zo zijn er per jaar ongeveer 150 evenementen, buiten de races, waar het Medical Team aanwezig is.

Er is dan altijd minimaal één ambulance met twee ambulanciers of met een ambulancier en verpleegkundige aanwezig.

Vooral tijdens de evenementen dat er moto’s op het circuit zijn, wordt de bezetting uitgebreid naar twee ambulances met een ambulancier en verpleegkundige. Tevens is er een dokter aanwezig van ons Medical Team en een extra ambulance van “Ambulance Centrum Antwerpen (ACA)“.

De uitvalbasis van het Medical Team is het Race Control Center, ofwel de ‘Veiligheid’ genoemd. Hier beschikt men over het gehele interne videocircuit, zodat men gepast kan reageren op een incident.

De hulpverleners van ACA kan men, tijdens de motordagen, vinden in het EHBO – lokaal aan de toren. Hier beschikken ze over een EHBO – lokaal voor de eerste zorgen. Zij kunnen ten alle tijden beroep doen op het Medical Team voor advies en bijkomende hulp.

Het eigen Medical Team beschikt daar eveneens over een lokaal voor uitgebreide zorgen aan meer kritieke patiënten. Bij evenementen waar de hulpverleners van ACA niet aanwezig zijn, verzorgt het Medical Team eveneens de basis EHBO aan de deelnemers.

Ingeval van incident tijdens het event gaat het Medical Team ter plaatse met een interventiewagen (waarin naast brandbestrijdingsmateriaal ook medisch materiaal zit). Zij schatten de situatie in en vragen desnoods de hulp bij van één of meedere ambulances en eventueel externe hulpdiensten zoals een MUG – team.

Voor deze evenementen zijn we te contacteren op evenementen@medicalteam.be