Medical Team Zolder

MAIL NU: info@medicalteam.be

Opleiding

Opleiding
Opleiding

Gedurende het jaar worden er regelmatig oefeningen gehouden om de kennis en kunde van het Medical Team op peil te houden.

Opleiding
Opleiding
Opleiding

Dit kunnen kleine oefeningen zijn, onverwachte oefeningen, totaal oefeningen samen met de andere veiligheidsdiensten op het circuit tot zelfs volledige rampoefeningen samen met externe hulpdiensten.

Opleiding
Opleiding
Opleiding

Eveneens worden er gedurende het jaar minstens twee keer theoretische bijscholingen gegeven. Dit over onderwerpen die met de medische hulpverlening op een race circuit te maken hebben. Denken we bijvoorbeeld aan:

  • Werken op een race circuit
  • Plaatsing interventievoertuigen bij ongeval
  • Aandachtspunten bij een gekwetste piloot
  • Benadering van de gekwetste piloot
  • Bevrijden van een piloot
  • Medisch interventieplan bij grootschalig incident
  • En zoveel meer
Opleiding
Opleiding

Zowat elke racedag wordt er samen met het extrication team praktisch geoefend om een piloot zonder bijkomend letsel uit zijn voertuig te halen. Op elk type voertuig (formulewagen, gesloten wagen of truck) wordt zoveel mogelijk geoefend.

Leden van het extrication team en de medical car volgen jaarlijks een bijscholing in Frankrijk of Duitsland op gebied van extractie. De uitgelezen kans om ervaringen op te doen en te delen met teams van andere circuits.

Bijscholing
Bijscholing

Om de twee jaar organiseert de Federation Internationale de l’Automobile (FIA) een congres voor de leidinggevenden van de medische hulpverlening in autosport. Ook daar zijn onze eigen leidinggevenden aanwezig om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen met hun collega’s over de hele wereld.

Congres
Congres