Medical Team Circuit Zolder

Medical Car

Het Medical Team heeft twee Ford Mondeo’s ter beschikking als medical car.

De medical car is een snel voertuig met een medische equipe en uitrusting dat de start van een race volgt en daarna tijdens de gehele race stand-by blijft voor incidenten.

Deze voertuigen hebben als bemanning een ervaren chauffeur, een arts en een verpleegkundige. Als medisch materiaal hebben ze ongeveer hetzelfde bij als een regulier MUG – voertuig. Dit om snel en adequaat een slachtoffer of patiënt te kunnen stabiliseren voor transport.

Het verschil met een reguliere MUG is dat de bemanning in het voertuig zit met een brandvrije race-overall, handschoenen, balaclava en een racehelm.

In combinatie met het extrication – team zijn ze ook getraind om een piloot zonder bijkomend letsels uit zijn of haar voertuig te halen.

Soms wordt er door de organisator een specifieke medical car geleverd voor gebruik tijdens het event. Het Medical Team zorgt dan dat dezelfde materialen als de eigen medical car, veilig meekunnen in de tijdelijke medical car.

Tijdens de races staat één medical car aan post 12 aan de buitenkant van de track, het medical center en een tweede aan post 5, binnenkant van de track. Zodoende is er altijd een medical car snel ter plaatse op elk stuk van het circuit.